Zuivelproducten zijn levensmiddelen die gemaakt worden van melk, zoals boter, kaas, yoghurt en vla.
Veertig jaren coöperatieve afzet van zuivelproducten :1898-1938 /
Zuivelbereiding en zuivelproducten ((-1.823.61))
Archief 039: Generalkommissariat für Finanz und Wirtschaft 08. Abteilung Preisbildung 08.3.05. Landbouw en Visserij, inclusief verwerkende bedrijven 1427-1550 Stukken betreffende de vaststelling van de prijzen van levensmiddelen en diervoeders, 1940 - 1945, z.d.
Archief 077: Generalkommissariat für das Sicherheitswesen (Höhere SS- und Polizeiführer Nord-West) Befehlshaber der Sicherheitspolizei und des Sicherheitsdienstes / ständiger Vertreter Handwerk Stukken betreffende inlichtingen over en beoordeling van bedrijven en bedrijfstakken en personen, 1940-1943.
Film over het maken van Goudse boerenkaas op een boerderij. In Nederland bestaan grote kaasfabrieken, maar daarnaast vindt nog op een aantal boerderijen de kaasbereiding in het klein plaats. Het proces van kaasmaken wordt getoond. Tot slot beelden van de kaasmarkt in Gouda en het Waaggebouw.
Verscheen wekelijks; later 1x per 14 dagen; vervolgens weer wekelijks v. ; 39 cm.
Mededeling van het Bedrijfschap voor Zuivel."De prijsstelling.""no 2.""januari 1946."
F.W. Anten, Fijne Gerookte Vleeschwaren en Zuivelproducten, Oudkerkhof 44. Nota's (5) voor geleverde boodschappen aan mevrouw Rahr, 1900-1912
Rijkszuivelinspectie > STUKKEN BETREFFENDE BIJZONDERE ONDERWERPEN > ALGEMEEN >
Gemeentebestuur van Bloemendaal (Gemeente Bloemendaal) > Stukken betreffende bijzondere onderwerpen > Distributie van goederen > Uitvoering van de distributie van goederen, 1939-1947 > Brood, aardappelen, groenten, fruit, vis, zuivelproducten, hooi, leer en rijwielbanden, 1939-1948
Rijkszuivelinspectie > STUKKEN BETREFFENDE BIJZONDERE ONDERWERPEN > AANGESLOTENEN > Ingekomen brieven van het controlestation voor zuivelproducten houdende mededeling van toelating, schorsing, of opzegging van zuivelproducenten als lid van het controlestation,
68 p. : ill. ; 21 cm.
Archief 216h: Departement van Landbouw en Visserij 4. Dienst voor de Voedselvoorziening in Oorlogstijd 1.4.5.2. Nederlandse Zuivelcentrale
Organisatie van de voedselvoorziening en controle op de productie van land- en tuinbouwgewassen en zuivelproducten, 1940-1945
Stukken betreffende het verlenen van vergunningen aan melkhandelaren tot het verkopen van niet-zuivelproducten in de melkhandel, 1920-1930.
In de Tweede Wereldoorlog en met name in de hongerwinter was er schaarste aan alles. Veel boeren bleken bereid om (een deel van) de melkproductie van hun koeien rechtstreeks te verkopen aan particulieren die daarvoor zelf naar de boerderij moesten komen. Dat mocht eigenlijk niet van de bezetter Ze kregen dan melk "zo-van-de-koe", die nog vetter is dan de "volle" melk van nu. Daarvan kan boter worden ...
Archief 249-0433A: Dossier - Melkvoorziening
Het Bureau van de Rijkszuivelinspecteur voert de controle uit op zuivel en zuivelproducten. Het archief bevat onder meer agenda's van ingekomen en uitgaande brieven, stukken over de botercontrole, de kaascontrole en de controle op andere zuivelproducten, stukken van de verscheidene controlestations, boetelijsten, en bijvoorbeeld ook stukken over de toezicht op wikkeldrukkers.
Archief 235b: Eggens, J. Studie-Groep voor Reconstructie-Problemen
Vijzelstraat 32 1017 HL Amsterdam