Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn : Duits beheer over Nederlands erfgoed

2018

"In het boek wordt uit de doeken gedaan hoe de Duitse begraafplaats ontstond. Op een onvruchtbaar stuk Peelgrond, dicht bij de Duitse grens, daar moest het maar gebeuren. De Amerikanen hielpen bij de inrichting en leverden meteen drieduizend Duitse gesneuvelden, die op 'hun' begraafplaats in Margraten lagen. De Nederlandse regering zag Ysselsteyn aanvankelijk als tijdelijk, de doden zouden worden overgebracht naar een locatie tussen Aken en Jülich. Na de oorlog hadden de Engelsen het daar voor het zeggen, en die hadden daar geen zin in. Nu heeft Duitsland het 'eeuwigdurend gebruik' van wat in Nederland de grootste militaire begraafplaats is. Elk jaar zijn er in november drie herdenkingen." Met literatuuropgave en indices. 648 pagina's : illustraties ; 24 cm.

Vervaardiger
  • Sakkers, Hans, 1958-
Collectie
  • NIOD Bibliotheek
Type
  • Text
Identificatienummer van NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies
  • on1057444786
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards