Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Eén van de Würzburg-Riesen (radarinstallatie behorende tot de Atlantikwall WO II (2000 stks) die was opgesteld van Frankrijk tot Noorwegen) in de duinen tussen Zandvoort en IJmuiden. Gebouwd door de Zeppelinfabrieken in Friedrichshafen (Dld). PTT haalde hiervan 4 stuks naar Kootwijk voor het onderzoek naar radiogolven. Deze installatie woog 15 ton en de schotel van gaas had een diameter van 7

Eén van de Würzburg-Riesen (radarinstallatie behorende tot de Atlantikwall WO II (2000 stks) die was opgesteld van Frankrijk tot Noorwegen) in de duinen tussen Zandvoort en IJmuiden. Gebouwd door de Zeppelinfabrieken in Friedrichshafen (Dld). PTT haalde hiervan 4 stuks naar Kootwijk voor het onderzoek naar radiogolven. Deze installatie woog 15 ton en de schotel van gaas had een diameter van 7,5 m. Vanwege veel storing van het eigen zenderpark is de installatie in 1955 ontmanteld en overgebracht naar Dwingelo. Bron: ASTRON Archief.
Datum
1 januari 1945 - 1 januari 1946
Type
  • Foto
Organisatie
Collectie
  • Beeldbank CODA
Datum
  • 1945-01-01
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media